top of page

Tue, Nov 19

|

Централен военен клуб

Марио Хосен с Ансамбъл „Паганини“ – Виена

Ансамбъл „Паганини“ – Виена, съставен от виртуозните музиканти Марио Хосен (цигулка), Марта Потулска (виола), Лиляна Кехайова (виолончело) и Александър Свете (китара) посвещава своята кариера на малко познатото камерно творчество на Паганини.

Марио Хосен с Ансамбъл „Паганини“ – Виена
Марио Хосен с Ансамбъл „Паганини“ – Виена

Време и място

Nov 19, 2024, 7:30 PM – 9:00 PM

Централен военен клуб, Old City Center, бул. „Цар Освободител“ 7, 1000 София, България

Купи билет

КУПИ БИЛЕТ ОНЛАЙН

или на място час преди концерта

Уникална камерна програма ще предложи на столичната публика Ансамбъл ПАГАНИНИ Виена. Името на Николо Паганини е символ на изключителна виртуозност. Той владее китарата също както цигулката и композира повече от 250 прекрасни камерни творби.

Ансамбъл ПАГАНИНИ Виена се е посветил на по-малко познатото творчество на Паганини - истинско предизвикателство за изпълнителите и наслада за слушателите. Съставът, създаден през 2019 г. има зад гърба си стотици концерти на почти всички континенти по света.  

- Марио Хосен, основателят на Ансамбъл „ПАГАНИНИ“ Виена е българо-австрийски концертиращ цигулар, смятан за един от водещите интерпретатори на Паганини.  

- Марта Потулска, виола, е лауреат на няколко международни конкурса и носител на първа награда от конкурса Йоханес Брамс в Австрия. Член е на Виенския камерен оркестър.  

- Лиляна Кехайова получава магистърска степен по виолончело във Виенската консерватория. Като вдъхновен интерпретатор на солова и камерна музика, тя е участвала в много музикални фестивали из цяла Европа.  

- Александър Свете е един от водещите и най-търсените китаристи в Австрия. Професор е в Университета за музика и сценични изкуства Виена.

ПРОГРАМА:  Н. Паганини: Квартет №15 в ла минор Г. Арнаудов: Квартет „Canzoni Oscure" (първо изпълнение в България)

Н. Паганини: Терцет в ре мажор, M.S. 69 Н. Паганини: „La Campanella", ар. Р. Леополд (първо изпълнение в България) 

Фр. Лист: "Epithalam", ар. Р. Леополд (първо изпълнение в България)  

Н. Паганини: Квартет №14 в ла мажор, M.S. 41

„Европейски музикален фестивал“ – 2024, организиран от „Кантус Фирмус“, се реализира под патронажа на г-жа Мария Габриел с подкрепата на Министерството на културата и Столичната община – Календар на културните събития на Столична община за 2024 г.

Споиделете събитието

bottom of page