top of page

Mon, Apr 29

|

Зала България

СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

„Европейски музикален фестивал" 2024 представя първото гостуване в България на един от най-големите съвременни пианисти от световния музикален подиум: Сергей Бабаян. Той ще си партнира с музикантите от Оркестър „Кантус Фирмус" под диригентството на Боян Виденов.

СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България
СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

Време и място

Apr 29, 2024, 7:30 PM – 9:30 PM

Зала България, Old City Center, ул. „Аксаков“ 1, 1000 София, България

Купи билет

КУПИ БИЛЕТ ОНЛАЙН

или на касата на Зала България.

„Европейски музикален фестивал" 2024 представя първото гостуване в България на един от най-големите съвременни пианисти от световния музикален подиум: Сергей Бабаян. Той ще си партнира с музикантите от Оркестър „Кантус Фирмус" под диригентството на Боян Виденов – млад български диригент с респектираща международна кариера. В програмата: Бетовен: Концерт за пиано и оркестър №1; Ф. Менделсон – Бартолди: Увертюра „Хебриди" и Симфония №4 „Италианска". Събитието е на 29 април в зала „България" от 19:30 ч. и се реализира с подкрепата на Министерството на културата и Столичната община.

Сергей Бабаян е редовен солист на водещите оркестри по света, сред които Оркестъра на Кливлънд, Гевандхаус оркестър – Лайпциг, Лондонския симфоничен оркестър, Бамбергските симфоници и Оркестъра на Мариинския театър и др. Бабаян работи с такива диригенти като Валери Гергиев, Юрий Темирканов, Туган Сохиев, Нееме Ярви и Дейвид Робъртсън. Роден в Армения в музикално семейство, пианистът учи в Московската консерватория при Михаил Плетньов, Вера Горностаева и Лев Наумов. След първото си пътуване извън СССР през 1989 г. той печели последователно няколко първи награди в големи международни конкурси като Клавирния конкурс в Кливлънд и Шотландския международен конкурс по пиано.

Споиделете събитието

bottom of page