top of page

пт, 28.10

|

Зала България

ПИНКАС ЦУКЕРМАН в София

Със своята изключителна кариера, продължаваща вече пет десетилетия, ПИНКАС ЦУКЕРМАН (САЩ) е един от най-търсените и многостранни музиканти на нашето съвремие.

ПИНКАС ЦУКЕРМАН в София
ПИНКАС ЦУКЕРМАН в София

Място и време

28.10.2022 г., 19:30 ч.

Зала България, ul. “Aksakov„ 1, 1000 Old City Center, Sofia, Bulgaria

Повече информация

КУПИ БИЛЕТ ОНЛАЙН

или на касата на зала БЪЛГАРИЯ.

Със своята изключителна кариера, продължаваща вече пет десетилетия, ПИНКАС ЦУКЕРМАН (САЩ) е един от най-търсените и многостранни музиканти на нашето съвремие. Цигулар, виолист, диригент и камерен музикант, той покорява с изразителния лиризъм на своите изпълнения, уникална красота на тона и безупречно музикално майсторство. Издава над 100 албума със записи, за които печели две награди „Грами“ и 21 номинации. Пинкас Цукерман гостува за юбилейния 20-ти сезон на Оркестъра на Класик ФМ радио. Той ще бъде солист и диригент на програмата с любими творби от В. А. Моцарт – Увертюра „Сватбата на Фигаро“, Пети цигулков концерт и Симфония №40.

„Европейски музикален фестивал“ 2022 се реализира с финансовата подкрепа на Столичната община - Календар на културните събития на СО, Министерството на културата и Национален фонд „Култура“ - програма "Едногодишен грант".

Споделете това събитие

bottom of page